Paragraf 54
En paragraf 54 støtte er en støtte til dig som forældre til et anbragt barn, uanset om det er frivilligt eller med tvang. Støttepersonen er uafhængig af forvaltningen og har tavshedspligt så alt hvad du fortæller vil ikke blive videregivet. Alle forældre har ret til en paragraf 54 støtte i samme øjeblik der overvejes anbringelse udenfor hjemmet. Paragraf 54 støtten er betalt af forvaltningen og du har som forældre ret til selv at vælge din paragraf 54 støtte.
Hos Håbet familiebehandling er vi på din side. Vi vil rådgive dig i forhold til dine muligheder og støtte dig i den sorg det medfører at skulle have anbragt et barn. Du vil få tilknyttet to støttepersoner, så du altid har mulighed for at få fat i en af dem os.
Støttende samvær
Familier, hvor barn/ung er anbragt med eller uden forældrenes samtykke og hvor forældrene har brug for støtte og vejledning. Håbet udfører alle typer samvær både overvåget og støttet samvær for familier med børn i alle aldre.
Formålet med det støttende samvær er, at støtte og øge forældrenes udvikling til, at være i en for barnet udviklende relation. Den udviklende støtte kan finde sted både før, under og- eller efter samværet og kan tilrettelægges i forskellige former fra det mere traditionelle støttende samvær med for- og eftersamtale.
Pædagogisk støtte
Håbet familie-behandling udbyder flere typer af pædagogisk støtte, men fælles for dem alle er at vi tager udgangspunkt i jeres familie og tilrettelægger indsatsen efter jeres behov, med henblik på at udvikle jeres forældrekompetencer.
For at støtte op om den gode udvikling, er det vigtigt at der er tillid mellem klient og den pædagogiske støtte. Derfor vægter vi samarbejdet og den gode relation højt og alle vores konsulenter har relevant uddannelse og god erfaring med relationsdannelse og en høj faglighed.
Familiebehandling
Formålet med familiebehandling er at give forældrene de bedste forudsætninger for at navigere i hverdagen og styrke deres samspil til barnet eller den unge. Vi tilrettelægger familiebehandlingen ud fra familiens særlige behov med udgangspunkt i barnet. Vores konsulenter indgår et tæt samarbejde med forældrene i målet om at give dem løsningsfokuserede metoder til at skabe varige forandringer. Håbet’s medarbejdere er alle erfarne terapeuter, pædagoger, sygeplejesker, sundhedsplejerske, og socialrådgivere med erfaring på området. Sidder du som socialrådgiver med en opgave og ønsker du at høre nærmere om, hvordan vores konsulenter kan skabe en tryg og ressourcestærk familie i trivsel, er du altid velkommen til at kontakte os.
Kognitiv terapi individuelt
Kognitiv terapi er en strukturet og målbar form for samtaleterapi. Målet er at skabe mærkbare forandringer i klientens liv. Helt konkret fokuseres der på, hvad klienten tænker i bestemte situationer – gerne de situationer, som er vanskelige eller problemfyldte. Kognitiv terapi foregår altid som et samarbejde mellem klient og terapeut, hvor udgangspunktet for terapien altid er den enkeltes persons livhistorie, baggrund og omstændigheder. De centrale mål med terapien er at skabe viden, indsigt og nye færdigheder for dig som klient.
Kognitiv terapi anbefaledes af sundhedsstyrelsen til lavt selvværd, angst, stress, depression
Gruppebehandling – sorg og krise
For de fleste mennesker byder livet på udfordringer fra tid til anden, alle mennesker bliver udsat for sorger og bekymringer i løbet af tilværelsen. Der er individuelt, hvem der reagerer på hvad og hvordan. Nogle oplever at deres symptomer ikke forbedres over tid og måske ligefrem bliver værre som tiden går. I den forbindelse er det vigtig at få professionel hjælp, så krisereaktionen ikke udvikler sig til f.eks. til en depression eller PTSD.
Hvis du har brug for hjælp til at komme ovenpå igen, har håbet gode erfaringer i at støtte mennesker, som oplever svær sorg i deres liv.
Gruppebehandling – selvværd
Selvværd er ikke noget vi er født med. Det grundlægges i barndommen og svinger gennem livet. Et lavt selvværd har store konsekvenser for vores livskvalitet. Det er dog aldrig for sent at arbejde med at udvikle et solidt og sundt selvværd.
Vi har alle behov for anerkendelse, kærlighed og accept. Mange mennesker tror, at andre skal give os det, men i virkeligheden kommer det indefra. Man skal kunne elske og anerkende sig selv og vise ægte medfølelse for sig selv.
Håbet tilbyder gruppebehandling mod dårligt selvværd. Kognitiv terapi er effektivt mod dårligt selvværd, hvilket der også er evidens for og sundhedsstyrelsen anbefaler dette.
Bisidder/Partsrepræsentant
Håbet tilbyder at gå med til møder hos forvaltningen som bisidder eller partsrepræsentant. Dog skal man være opmærksom på at en bisidder ofte ikke må udtale sig på møderne. Derfor er vores anbefaling at vi deltager som partsrepræsentant, da man som partrepræsentant godt må udtale sig på klientens vegne. Om man har en bisidder eller partsrepræsentant med har ikke betydning for ens ret til at udtale sig. En partsrepræsentant må deltage i alle møder på forvaltningen.