Håbet familibehandling
Formålet med familiebehandling er at give forældrene de bedste forudsætninger for at navigere i hverdagen og styrke deres samspil til barnet eller den unge.
Familiebehandlingen hos Håbet er en intensiv og struktureret indsats, hvor målet er at få skabt vedvarende positive forandringer hos forældrene og styrke barnets/børnenes sikkerhed, omsorg, udvikling og trivsel.
Vi arbejder ud fra de konkrete mål der fremgår af handleplanen og vi er i indsatsen fleksible i forhold til at tilpasse os familiens hverdag og behov med afsæt i den handleplan som familiens sagsbehandler har udarbejdet.
Målet er at få skabt vedvarende positive forandringer i familien for dermed at styrke barnet/børnenes sikkerhed, trivsel og udvikling.
Vi har mulighed for at træde til akut. Indsatsen kan leveres på skæve tidspunker over alle ugens 7 dage.
Familiebehandlingsforløb
Vi tilrettelægger familiebehandlingen ud fra familiens særlige behov med udgangspunkt i barnet. Vores konsulenter indgår et tæt samarbejde med forældrene i målet om at give dem løsningsfokuserede metoder til at skabe varige forandringer.
Målgruppen er børn og unge til og med 17 år og deres forældre.
Familiebehandlingen forgår ved støttende samtaler i familiens eget hjem.
Vi er altid indstillet på at skræddersy en opgaveløsning der passer til familiens og kommunens behov.
Familiebehandling dækker over flere forskellige typer af ydelser.
- Støttende samtaler i familien for at udgå en anbringelse
- Udviklingssamtaler for forældre i samværssager
- Familiebehandling som alternativ til anbringelse
- Praktisk pædagogisk støtte i hjemmet
- Pædagogiske observationer i hjemmet
- Observation til udvikling
- Rådgivning / coaching
- Besøg / samtaler sikkerhedsplaner i forhold til børn/unge
Håbet’s medarbejdere er alle erfarne terapeuter, pædagoger, sygeplejesker, sundhedsplejerske, og socialrådgivere med erfaring på området.
Håbet kan tilbyde
Håbet kan tilbyde kommunerne flere forskellige typer af familiebehandling fra korte, intensive forløb i forbindelse med en hjemgivelse, til længerevarende opgaver, samt hjælp til selvhjælp.
Der skrives statusrapport efter de første tre måneder og herefter hver sjette måned, eller oftere hvis kommunen ønsker det.
Vores udgangspunkt er altid en tæt dialog med forvaltningen om opgaverne.
Høj kvalitet
Alle medarbejdere modtager sparring og supervision på de enkelte opgaver af en AUT. psykolog. Samtidig arbejder vi i alle sager efter en anderkende og positiv tilgang med fokus på kontinuerligt på barnets behov, sikkerhed, omsorg, trivsel og udvikling.
Kontakt Håbet og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe
Sidder du som socialrådgiver med en opgave og ønsker du at høre nærmere om, hvordan vores konsulenter kan skabe en tryg og ressourcestærk familie i trivsel, er du altid velkommen til at kontakte os.